Ze weten niet wat ze doen

Na een week doorzetten heb ik het buzzboek, binnen gekregen via Hebban, uitgelezen. Spannend begonnen, onderweg zo nu en dan erg uitgesponnen, tegen het eind toch wel weer nieuwsgierigmakend. Het verhaal speelt zich af over een tijdsduur van ruim 20 jaar deels in Finland en deels in Amerika. Een vader die zijn zoon van 2 jaar verlaat omdat hij terug gaat naar Amerika vanuit een kort verblijf in Finland en de moeder van het kind niet mee wil en er dus gescheiden wordt, komt jaren later in problemen terecht waar de zoon bij betrokken lijkt.

We kijken als lezer vanuit de verschillende standpunten naar de maatschappij, opvattingen die worden geuit op verschillende wijzen. Ook de huidige vrouw en beide jonge dochters uit het 2e huwelijk zijn nauw betrokken bij de gebeurtenissen.

Het verhaal gaat natuurlijk vooral over relaties, maar uiteindelijk misschien wel vooral om vertrouwen in en wantrouwen van autoriteiten en de manier waarop oneigenlijk met informatie wordt omgegaan in de beschreven maatschappij zowel in Finland als in Amerika. Met dan ook nog een nieuw soort verslavend apparaatje waar jonge mensen mee worden overgehaald vooral consument te zijn.

Ben wel blij dat ik het uit heb :-).

Ze weten niet...

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s