Didi’s avonturen

Door Chr.Moresco-Brants. En als je dan zoekt op schrijver en titel, dan blijkt zo’n heel oud meisjesboek toch te vinden op het internet . Want dat is het, een heel oud meisjesboek. In mijn bezit gekomen via een zus van mijn moeder die al weer heel lang geleden haar huis en boekenkast ging opruimen. En ja, natuurlijk heb ik het al meerdere keren gelezen…

Een jong meisje op weg naar volwassenheid. Verlangend naar meer dan naar school gaan en plezier maken met vriendinnen. Ze mag stoppen met school en naar Parijs voor een paar maanden om de Franse taal te leren beheersen. Daar komt ze in een naar en griezelig avontuur terecht wat haar leert dat ze toch meer verlangt naar een wat kalmer en intiemer leven in ons eigen kleine landje.

Ze heeft eerder tijdens een korte vakantie met haar ouders in een pension iemand leren kennen, die haar graag mag, een man, zo’n 10 jaar ouder. Natuurlijk wil ze in eerste instantie niets weten van zo’n verbintenis, maar na Parijs en een heel kalme tijd van zoeken naar wat ze wil met haar leven, wordt het dan toch Jan Derk op het landgoed Landouwe. Tja, beter kan het niet eindigen toch?

Een lief boek, een lekker verhaal als je griep hebt en eigenlijk al langere tijd nog nauwelijks leest. Zal eens kijken of er nog meer van die gemakkelijke boeken te vinden zijn in mijn gigantische voorraad zowel op papier als digitaal.

img_3786

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s