Makkelijk leven

In een uurtje buiten dit boekenweekgeschenk geschreven door Herman Koch gelezen. Een paar recensies, NRC en Volkskrant zeggen heel veel over wat ik er van vond. Ik vond die meneer Tom Sanders wel een beetje een vervelende zeurpiet, maar tegelijkertijd was ik ook wel heel nieuwsgierig naar wat er stond te gebeuren. Als de schoondochter tijdens een feest heeft laten zien dat ze door haar man, de lievelingszoon van Tom, is geslagen, weet je dat het in deze familie, dit gezin, niet zomaar goed zal aflopen.

Zodra de hoofdpersoon zijn aanpak zoals weergegeven in zijn zelfhulpboeken los laat op zijn schoondochter in privégesprekken in een café, wordt wel heel erg duidelijk waar het mis zal gaan. Eerst dacht ik nog wel dat hij een echte betrouwbare poging zou doen om haar te helpen. Tot hij zelf op een ander spoor belandt. En dat was nou precies wat ik nogal flauw vond van het boekje, de afloop.

Ik had de recensies niet van tevoren gelezen. Er was me wel verteld dat het een gemakkelijk, snel te lezen verhaal was. Ik wist dus echt niets van de afloop toen ik het begon te lezen. Ik had geen gevoel van ‘plezier’ of ‘verdriet’ over hoe Tom Sanders er aan het eind voorstaat. Een “ach ja, zo kun je het ook laten aflopen, beetje overdreven” was eigenlijk alles.

 

Koch Makkelijk leven

 

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Boeken. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s